Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Hagyomány és modernizmus”

hr2Az Országos Kábítószer-ellenes Hatóság (ANA) a Hargita Megyei Kábítószerprevenciós, elmérő és tanácsadási Központtal (CPECA) közösen hirdette meg a „Hagyomány és modernizmus” című helyi projektet melynek célja a szabadidő hasznos eltöltésének népszerűsítése a fiatalok körében alternatívát kínálva a cigaretta, kábítószer, alkohol és az újonnan megjelent pszichoaktív szerek fogyasztásával szemben és összhangban van a 2013-2016-os országos kábítószer ellenes stratégia gyakorlatba ültetésével.

Mind rendeltetésében mind várható hatásaiban fontos ez a projekt azáltal, hogy bevezeti a fiatalokat a hagyományok megismerésébe és kreatív megőrzésébe ezeken a kézműves tevékenységeken keresztül, erősítve bennük a nemzeti hovatartozás érzését, felkeltve bennük a hagyományos kézimunka iránti érdeklődést, segítve őket a szabad idő hasznos eltöltésében választási lehetőséget kínálva az alkohol és kábítószer helyett. A projekt párhuzamosan érinti a tanárokat és szülőket is hagyományos öltések modern formában történő bemutatásával. A foglalkozások a csíkszeredai ’Liviu Rebreanu’ általános iskola és az ’Octavian Goga’ kollégium diákjainak bevonásával történnek.

A „Hagyomány és modernizmus” program 2016 április- májusban kerül megvalósításra a Kábítószerprevenciós, felmérő és tanácsadási központ Hargita megyei kirendeltsége és a Közösségbiztonsági és Drogellenes Egyesület Hargita megyei fiókjának közreműködésével, finanszírozó Csíkszereda Önkormányzata.

Közönségszolgálati Osztály
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.