„Hagyomány és modernizmus”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

hr2Az Országos Kábítószer-ellenes Hatóság (ANA) a Hargita Megyei Kábítószerprevenciós, elmérő és tanácsadási Központtal (CPECA) közösen hirdette meg a „Hagyomány és modernizmus” című helyi projektet melynek célja a szabadidő hasznos eltöltésének népszerűsítése a fiatalok körében alternatívát kínálva a cigaretta, kábítószer, alkohol és az újonnan megjelent pszichoaktív szerek fogyasztásával szemben és összhangban van a 2013-2016-os országos kábítószer ellenes stratégia gyakorlatba ültetésével.

Mind rendeltetésében mind várható hatásaiban fontos ez a projekt azáltal, hogy bevezeti a fiatalokat a hagyományok megismerésébe és kreatív megőrzésébe ezeken a kézműves tevékenységeken keresztül, erősítve bennük a nemzeti hovatartozás érzését, felkeltve bennük a hagyományos kézimunka iránti érdeklődést, segítve őket a szabad idő hasznos eltöltésében választási lehetőséget kínálva az alkohol és kábítószer helyett. A projekt párhuzamosan érinti a tanárokat és szülőket is hagyományos öltések modern formában történő bemutatásával. A foglalkozások a csíkszeredai ’Liviu Rebreanu’ általános iskola és az ’Octavian Goga’ kollégium diákjainak bevonásával történnek.

A „Hagyomány és modernizmus” program 2016 április- májusban kerül megvalósításra a Kábítószerprevenciós, felmérő és tanácsadási központ Hargita megyei kirendeltsége és a Közösségbiztonsági és Drogellenes Egyesület Hargita megyei fiókjának közreműködésével, finanszírozó Csíkszereda Önkormányzata.

Közönségszolgálati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy