Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Investiție majoră la orizont, în Miercurea Ciuc

Un nou investitor își va începe în curând activitatea în Miercurea Ciuc. Declarația intenției de colaborare, care va pune bazele realizării investiției, a fost semnat astăzi de către reprezentanții Primăriei municipiului Miercurea Ciuc, Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft., Controlsoft Automatizare S.R.L., Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti, Miercurea Ciuc și Liceul Tehnologic „Székely Károly”.

 

 

„Dezvoltarea economică nu este niciodată un succes al administrației locale, ci mai degrabă este rezultatul activităților unor întreprinderi entuziaste, la care municipalitatea și sistemul de învățământ pot contribui și ajuta”,  a subliniat primarul Korodi Attila.

După cum a precizat edilul, în urma unor consultări îndelungate purtate de Biroul de dezvoltare economică al primăriei, s-a luat decizia ca firma ungară Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft, furnizor de soluții complete de control și automatizare pentru retele de apa, să construiască împreună cu filiala din România o hală de producție și o clădire de birouri în cadrul unui proiect de investiții de 1,35 milioane de euro.

Tromposch Julianna, directorul general al filialei, a prezentat detaliile proiectului și planurile companiei.
Întreprinderea este implicată de peste 30 de ani în automatizarea instalațiilor de apă și apă uzată, urmărind în mod constant tendințele de modernizare. Decizia de a construi o fabrică și o clădire de birouri de 600 m2 în Miercurea Ciuc a fost precedată de o evaluare amănunțită și îndelungată. Prin această evaluarea s-a constatat faptul că în orașele mari piața muncii este aglomerată și că exista o fluctuație a resurselor umane care nu este avantajoasă pentru compania lor.
Vrem să fim un partener în eforturile autorităților locale de a ajuta pe tinerii absolvenți de școală să își găsească locuri de muncă în orașele lor natale.”, a precizat Tromposch.

Construirea fabricii se află deja în faza de planificare, lucrările urmând să înceapă în cursul acestui an, iar producția ar urma să înceapă în 2023. Ca personal de birou vor fi angajați ingineri electricieni, ingineri IT și ingineri mecanici, în timp ce în hala de uzină vor fi angajați electricieni și tehnicieni și se va oferi, de asemenea, pregătire practică pentru elevii din școlile profesionale. Scopul investitorilor este de a colabora cu întreprinderile locale în scopul implementării unor proiecte de mare anvergură.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al municipiului Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.