Invitație la fair-play! Unui bărbat i-a fost interzis accesul la hochei pentru o perioadă de un an

0

Articol disponibil în: Română

În urma meciului de hochei disputat ieri, 26 februarie a.c., pe patinoarul „Vákár Lajos” din municipiul Miercurea Ciuc, unui bărbat i-a fost interzis accesul la acest gen de competiții sportive pentru o perioadă de un an.

Gestul făcut de un  spectator la meciului de hochei disputat ieri, 26 februarie a.c., pe patinoarul „Vákár Lajos” din municipiul Miercurea Ciuc, i-a adus interzicerea accesului la competiții sportive pentru o perioadă de un an.

Acesta a aruncat un obiect pe suprafața de joc, comportament interzis de Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, iar jandarmii prezenți la arenă l-au identificat l-au sancționat cu amendă, în cuantum de 500 de lei. De asemenea, i-a fost aplicată și măsura complementară, expres prevăzută de lege, de interzicere a accesului la competițiile sportive de genul celei pe timpul căreia a săvârșit fapta,  timp de un an.

Anul acesta este a doua sancțiune de acest gen aplicată unui suporter, în cursul anului trecut fiind aplicate alte două astfel de sancțiuni contravenționale.

Reamintim suporterilor și pasionaților de sport că orice competiție sportivă, indiferent că vorbim despre hochei, fotbal, futsal, handbal sau baschet, trebuie să fie caracterizată de fair-play, inclusiv în tribune, unde rolul suporterilor și a iubitorilor de sport este de a încuraja echipa favorită într-un mod civilizat, fără a deranja ceilalți participanți sau sportivii, trasnmite Jandarmeria Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy