IPJ Harghita: Acțiuni educaționale și de informare la Toplița, împotriva consumului de substanțe psihoactive

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Acțiuni educaționale și de informare desfășurate în luna aprilie pentru conștientizarea efectelor negative ale consumului de substanțe psihoactive.

I.P.J. Harghita pune prevenirea consumului de droguri în prim-planul acțiunilor pentru luna aprilie, continuând eforturile de conștientizare și informare a comunității, cu accent pe tineri.

La data de 2 aprilie a.c., polițiștii din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Toplița, au desfășurat o serie de activități la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” din municipiul Toplița, având ca beneficiari 174 de elevi din clasele X-XII.

Scopul acestor activități a fost conștientizarea tinerilor cu privire la factorii asociati consumului de substanțe, precum și efectele negative pe care acestea le pot avea asupra sănătății fizice și mentale, dar și asupra vieții sociale pe termen scurt, mediu și lung.

În cadrul atelierului interactiv „Fii EROU în viața ta, nu VICTIMĂ!”, elevii au fost încurajați să realizeze mesaje pozitive care să promoveze un stil de viață sănătos și echilibrat, precum și menținerea unor relații sănătoase și apropiate cu familia.

De asemenea, tinerii au fost informați cu privire la noile schimbări legislative, cunoscute sub numele de „Legea Anastasia”, care vizează riscurile și repercusiunile legale ale consumului de alcool sau substanțe psihoactive înainte sau în timpul conducerii unui vehicul. Această lege reprezintă un pas important în consolidarea responsabilității individuale și în protejarea comunității în ansamblu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy