IPJ Harghita: Activități pentru prevenirea consumului de substanțe interzise și a faptelor de violență, în Bălan și Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În săptămâna 3-7 iulie 2023, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști de ordine publică și investigații criminale au desfășurat mai multe activități preventiv-informative în localuri și zone de agrement unde tinerii își petrec timpul liber în orașul Bălan și municipiul Gheorgheni.

Principalele teme abordate au fost legate de prevenirea traficului și a consumului de droguri în astfel de locații, prelucrarea prevederilor Legii nr.143/2000, interdicția de comercializare a băuturilor alcoolice dar și alte aspecte privind siguranța tinerilor în timpul  liber, fiind evidențiate totodată și consecințele legale în cazul încălcării  reglementărilor prevăzute în acest sens.

De asemenea, polițiștii au desfășurat o activitate de prevenire a faptelor de violență, victimizarea persoanelor vulnerabile, dar și de informare privind respectarea normelor de conviețuire socială, adoptarea unui comportament adecvat atât în societate cât și în viața privată a cetățenilor, precum și răspunderea penală în cazul comiterii unor fapte ce contravin legii.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy