IPJ Harghita – sancțiuni contravenționale aplicate și lemn confiscat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În data de 13 iunie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov au efectuat un control în localitatea Remetea, la sediul unui operator economic ce desfășoară activități în domeniul silvic.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat existența a 89,21 mc. lemn rotund, de esență rășinoase, specia molid considerat fără proveniență legală, dar și emiterea a două avize cu încălcarea prevederilor în vigoare.

Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

La aceeași dată, în jurul  orei 17:20, un bărbat de 35 de ani, din județul Mureș, a fost depistat de polițiștii Postului de Poliție Remetea, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe D.J.153/D, în localiattea Remetea, cantitatea de 3,5 mc. lemn de foc de esență foioase, specia fag, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că sunt încălcate anumite prevederi ale Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Materialul lemnos a fost confiscat, iar bărbatului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 4.000 de lei.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy