Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: 25 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 48 de ore

În ultimele două zile, pompierii militari harghiteni au gestionat 25 de intervenții în situații de urgență. O pondere de peste 95% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele de paramedici SMURD ( 24 de cazuri din totalul de 25 de situații de urgență gestionate).

Un accident rutier care s-a soldat cu victime, a avut loc ieri,  în jurul orei 15:10, pe DE 578, pe raza municipiului Gheorgheni, unde paramedicii SMURD au acționat în urma unui eveniment rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma acestuia, au rezultat două victime (un adult și un minor). După evaluare și acordarea primului ajutor medical, cele două persoane au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare.

Totodată, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Ciceu au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei locuințe din comuna Ciceu. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau în interiorul bucătăriei, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Din fericire, incendiul a fost stins în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime, însă au ars aparate electrocasnice și elemente de mobilier. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 8.000 de lei.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.