ISU Harghita: 30 de intervenții gestionate de pompierii harghiteni în weekend

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 72 de ore, la nivelul județului Harghita, pompierii au gestionat cu promptitudine 30 de situații de urgență. Din totalul intervențiilor, 24 de solicitări au fost pentru acordarea de prim ajutor calificat, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 24 de persoane. 

 Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, echipajele operative au intervenit cu promptitudine pentru localizarea și stingerea a două incendii, dintre care unul cauzat de coșul de fum necurățat de funingine, în municipiul Toplița și o ardere necontrolată de vegetație uscată, în municipiul Gheorgheni, fiind afectată o suprafață de circa 100 mp.

O atenție deosebită a fost acordată și acțiunilor destinate protecției comunităților locale, de asemenea, colegii noștri s-au concentrat pentru gestionarea celor 3 misiuni destinate protecției comunităților: două misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, pe raza localităților Miercurea Ciuc și Lăzarea, precum și o misiune pentru asistență/căutare persoană căzută în pârâul Valea Topliței.

Totodată, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „OLTUL” al județului Harghitaa executat o misiune de delaborare muniție asanată, în care au fost distruse prin ardere 341 de cartușe de infanterie cu calibru 7,92 mm, respectiv 7,65 mm.

Descoperiți cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice circumstanță neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, descărcați gratuit aplicația mobilă DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile și a vă menține mereu pregătit.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy