Cartușe găsite pe o stradă din Gheorgheni, predate polițiștilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română


La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 13:00, la sediul Poliției Municipiului Gheorgheni s-a prezentat o femeie de 66 de ani, din Gheorgheni, care a relatat faptul că dorește să predea niște cartușe găsite pe trotuar.

Din primele verificări ale polițiștilor a reieșit faptul că la aceeași dată, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Gheorgheni, femeia a găsit o borsetă în care se aflau 13 cartușe, de calibru 223 remington, destinate unei arme de vânătoare.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit să identifice posesorul acestora, în persoana unui bărbat de 70 de ani, din Gheorgheni, care este deținător permis port-armă de vănătoare. Întreaga muniție găsită a fost ridicată de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.”, a informat IPJ Harghita.

Conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, pierderea muniţiei corespunzătoare armelor letale sau neletale supuse autorizării se sanctioneaza cu amenda de la 5000 lei la 10.000 de lei, la care se aplică si sanctiunea complementara de suspendare a dreptului de detinere, port si folosire a armelor pe o perioada de 6 luni.

Poliția reamintește titularilor dreptului de a purta și folosi arme letale obligația de a păstra arma și muniția înscrisă în permisul de armă în condiții de securitate, astfel încât să nu permită accesul la acestea al persoanelor neautorizate. Păstrarea armei și muniției la domiciliul sau reședința deținătorului se face în locuri special destinate, în conformitate cu normele metodologice de aplicare a legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy