ISU Harghita: 30 de situații de urgență, gestionate în acest weekend

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, la nivel județean, s-au înregistrat 30 de situații de urgență la care salvatorii harghiteni au răspuns cu promptitudine.

Din totalul misiunilor gestionate, 25 de solicitări au fost pentru acordarea măsurilor de prim ajutor în urma cărora  25 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

De asemenea, colegii noștri au desfășurat alte 3 misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, în municipiile Miercurea-Ciuc (2) și Toplița (1).

Totodată, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, pompierii militari din cadrul Gărzilor de Intervenție nr. 1 Gheorgheni și nr. 2 Toplița au intervenit pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea. Din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 2 subsoluri din municipiul Toplița, inundate pe o suprafață de circa 800 mp.

Sâmbătă, 6 iulie, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea-Ciuc au asigurat măsurile specifice pe timpul desfășurării sesiunii de teste raliu pe macadam, în localitatea Sâncrăieni.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați permanent, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea asistenței medicale persoanelor aflate în dificultate.

Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.

Accesați acum www.fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.

NU UITAȚI! Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri.

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy