ISU Harghita: 9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Echipajele de salvatori harghiteni au asigurat, în cursul zilei de ieri, intervenția la 9 situații de urgență  pe care le-au gestionat cu promptitudine.

Astfel, echipajele SMURD au răspuns la 7 solicitări pentru asigurarea asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate, din care 3 pentru salvarea victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere. Alături de intervențiile pentru acordarea primului ajutor, pompierii au intervenit și pentru stingerea unui incendiu și la o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier pe DN 13A km 30, Vlăhița.

Ieri după-amiază, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Merești au intervenit prompt, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o fabrică de paleți, din localitatea Merești. Incendiul a izbucnit la ciclonul de exhaustare rumeguș a halei gater din cadrul fabricii. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, incendiul se manifesta în interiorul exhaustorului de rumeguș al secției gater a fabricii de paleți, cu degajări mari de fum, fiind localizat de către SVSU. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric, au ars: mase plastice din componența motorului care acționa exhaustorul și circa 2 mc de rumeguș; s-a deteriorat tabla tubulaturii exhautorului.

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. De asemenea, puteți descărca aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE         

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy