ISU Harghita: Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore (21 mai 2024)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pompierii militari harghiteni au acționat, în cursul zilei de ieri, 21 mai a.c., pentru gestionarea celor 10 solicitări primite din partea populației, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, pe raza localității Valea Strâmbă.

Astfel, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier, ce s-a produs ieri, 21.05.2024, pe D.E. 578, pe raza localității Valea Strâmbă, în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Paramedicii SMURD și personalul medical al Serviciului Județean de Ambulanță, care au intervenit la acest caz, au acordat primul ajutor persoanelor rănite, ulterior acestea fiind transportate la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

În plus, pentru protecția populației, în acest interval de timp, au fost transmise 4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase (urși), în municipiile Odorheiu Secuiesc (2) și Miercurea Ciuc (2).

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre! Accesați noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, ce a îmbunătățit accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes, prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.

Descărcați aplicația de mobil DSU, care oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență și este disponibilă gratuit din App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy