Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 48 de ore

În ultimele două zile, pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea a 14 situații de urgență. Astfel, au fost înregistrate 12 solicitări pentru acordarea de prim ajutor, tot atâtea persoane fiind asistate medical. În afara acestor situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 2 incendii.

Luni dimineața, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Ditrău, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească (bucătărie de vară), în localitatea Ditrău. Forțele de intervenție sosite la fața locului au constatat că ardea acoperișul anexei, pe o suprafață de aproximativ 25 mp, cu pericol de propagare la casa din imediata apropiere. Pompierii au intervenit prompt și au lichidat incendiul în cel mai scurt timp, iar în urma acestuia nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuit electric produs de un conductor/cablu electric defect. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de 150.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 10.000 lei.

În această dimineață, echipajele de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc au fost solicitate să intervină pentru lichidarea flăcărilor izbucnite la o anexă gospodărească (șopron de lemne), în municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Bem József. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, la nivelul acoperișului anexei, precum și la casă, cu posibilități de propagare la întreaga locuință.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră, iar în urma acestuia au ars: acoperișul anexei, pe o suprafață de circa 7 mp, 2 mc lemne, 8 m gard din lemn, izolația casei, pe circa 7 mp. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, în urma depozitării cenușei și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 320.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 12.500 lei.

Tot astăzi, 29 decembrie, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs, în municipiul Miercurea Ciuc.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.