ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele patru zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 13-16 mai a.c., mare parte din efortul pompierilor militari harghiteni a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Astfel, 30 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, din care una în urma unui accident rutier.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, echipajul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc a intervenit în urma producerii unui accident rutier, ce a avut loc pe DN 13C, sat Morăreni, comuna Lupeni. Un bărbat, în vârstă de 48 de ani, care acuza dureri la nivelul bazinului și membrului inferior drept, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD sosit la locul evenimentului, iar după acordarea asistenței medicale de urgență, victima a fost transportată la spital, pentru investigații medicale suplimentare.

Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 6 mesaje RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urși), în localitățile Bălan, Băile Tușnad și Toplița.  

Începând de aseară, 16 mai, ora 20:25 și până în această dimineață, 17 mai, ora 08:00, a fost în vigoare o atenționare hidrologică COD GALBEN , ce a vizat posibile efecte de inundații locale și depășiri ale COTEI DE ATENȚIE pe râul Olt și afluenții aferenți, însă nu au fost semnalate probleme, la nivelul județului Harghita.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy