ISU Harghita: Dinamica misiunilor ultimelor 4 zile (8-11 iunie)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 08-11.06.2023, pompierii harghiteni au gestionat 27 de intervenții în situații de urgență, dintre care 22 de misiuni SMURD, 22 de persoane fiind asistate medical. Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 3 incendii, au gestionat cu promptitudine 1 misiune de asigurare/supraveghere zonă  și o misiune de deblocare ușă, în municipiul Gheorgheni.

              Astfel, duminică dimineața, în jurul orei 04:00, a fost anunțat un incendiu la o casă de locuit, în localitatea Frumoasa. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, precum și la pereți pe o suprafață de cca. 20 metrii pătrați, cu pericol de propagare la anexele gospodărești învecinate. S-a acționat pentru localizarea și stingerea incendiului, în cooperare cu SVSU Frumoasa și Nicolești. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor calificat proprietarului, acesta suferind un atac de panică. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deterioarată (scurtcircuit electric), a ars casa de locuit pe cca. 50 mp, acoperișul casei în întregime și bunurile materiale aflate în partea locuinței afectată. În urma intervenției pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei.

NU IMPROVIZAŢI!

  •  Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  •  Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent. Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneţi.

            În perioada de referință, au fost transmise 10  mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în localitățile:  Avrămești (4), Toplița (2), Leliceni (2), Băile Tușnad (2).

             Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

 

                                                                               COMPARTIMENTUL INFORMARE  

                                                                                           ȘI RELAŢII PUBLICE

                   

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy