ISU Harghita: Două incendii, 17 persoane asistate medical și 18 mesaje de avertizare Ro-Alert (perioada 19-21 mai)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână (19-21 mai a.c.), salvatorii harghiteni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a celor 19 situații de urgență produse la nivel județean, dintre care 2 incendii și 17  misiuni SMURD pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Vineri dimineața, 19 mai 2023, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un atelier de producție situat pe strada Gabor Aron, din municipiul Miercurea Ciuc. Ajunși la locul intervenției, aceștia au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, ce se manifesta mocnit, cu degajare de fum, reușind să-l stingă în limitele găsite. În urma evenimentului, au ars utilajele electrice de pe o suprafață de aproximativ 7-8 metri pătrați și s-a inundat cu fum întreaga clădire. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului aparatele tehnologice, mașinile și utilajele lăsate sub tensiune.

Tot un incendiu de natură electrică s-a produs și sâmbătă, în jurul orei 17:30, în localitatea Capu Corbului, unde echipajul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tablou de distribuție, cel mai probabil în urma unui scurtcircuit electric.

 De asemenea, în perioada de referință, la nivelul județului nostru, au fost transmise 18 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși): comuna Sărmaș (8), comuna Dealu (2), Brădești (4), Zetea (2), Vlăhița (2).

  În continuare, salvatorii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy