Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

IPJ Harghita – acțiuni desfășurate la acest sfârșit de săptămână

Acțiune cu forțe mărite în orașul Bălan la sfârșit de săptămână

La data de 20 mai 2023, în intervalul orar 00:00-3:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Ordine Publică, Investigarea Criminalității Economice și din cadrul Poliției Orașului Bălan au inițiat și desfășurat o acțiune, în orașul Bălan, în vederea prevenirii faptelor care aduc atingere ordinii si siguranței publice în segmentul stradal și în localurile de alimentație publică.

Astfel, în urma verificărilor efectuate la sediul unui operator economic, au fost legitimate 20 de persoane și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr.301/2002, în valoare de 7.000 de lei și 2 pentru încălcarea O.U.G.nr. 28/1999  în cuantum de 1.500 de lei.

De asemenea, a fost confiscată suma de 123 de lei identificată nefiscalizată.

La acțiune, polițiștii au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

 Deținători de cai verificați de polițiștii harghiteni

Duminică, 21 mai 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu polițiștii din cadrul Secției 5 Poliției Gheorgheni, cu sprijinul  unui specialist din cadrul direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, au desfășurat o activitate de verificare și control la un eveniment organizat, în localitatea Ciumani, denumit „Sărbătoarea ecvestră -Întâlnirea iubitorilor de cai.”

În cadrul acestei activități au fost  legitimate 20 de persoane și au fost verificați 15 proprietari de cai, în urma cărora au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 7.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr.984/2005.

  • informații furnizate de IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.