ISU Harghita: Exercițiu combinat (EXCOM)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pregătirea personalului operativ pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice zonei de competență rămâne unul din obiectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita. Astfel, miercuri, 28 iunie a.c., la intersecția DN 13A cu DJ 138A, s-a desfășurat un exercițiu combinat (EXCOM) pentru gestionarea unor situații de urgență generate de un accident major, cu victime multiple (12), ce a implicat punerea în aplicare a Planului roșu de intervenție. La exercițiu au participat, pe lângă personal din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu: Inspectoratul de Poliție Județean Harghita, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, Serviciul de Ambulanță Județean Harghita, Societatea Națională de Cruce Roșie – filiala Harghita, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, Direcția de Sănătate Publică Harghita.
Se consideră că exercițiul și-a atins scopul și că într-o situație reală toți participanții sunt pregătiți să intervină și să asigure un răspuns coordonat în cazul producerii unor accidente colective, având ca rezultat victime multiple.

Sursa:ISU Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy