ISU Harghita: Intervențiile gestionate în ultimele 48 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Salvatorii harghiteni au gestionat, în ultimele două zile, respectiv 7 și 8 mai a.c., 16 situații de urgență. Aceste misiuni au implicat o gamă variată de situații, de la incendii și acordarea asistenței medicale de urgență, până la alte tipuri de intervenții care au necesitat reacția imediată a colegilor noștri.

Cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, au reprezentat cea mai mare pondere a intervențiilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 14 persoane aflate în dificultate.

De asemenea, concomitent cu aceste misiuni, în ultimele 48 de ore, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine un incendiu, precum și alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, dintre care o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Odorheiu Secuiesc; 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, pe DN 15 și DE 578, pe raza localităților Borsec, respectiv Dănești și o misiune de asigurare/supraveghere zonă, în urma unei defecțiuni la un branșament de electricitate, de pe strada Kuvar, municipiul Odorheiu Secuiesc, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul furnizorului de energie electrică.

Ieri, 8 mai a.c., pompierii militari au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, aflat în mers, pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Gheorgheni. Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului s-au deplasat operativ, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, cu o autospecială de stingere și cu ambulanța SMURD a subunității. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta sub bordul autovehiculului, cu operativitate, în mai puțin de o jumătate de oră, împiedicând propagarea acestuia la întreaga mașină. În urma producerii evenimentului, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, au ars instalația electrică și o parte din bordul autoturismului. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Pe lângă aceste intervenții, în cursul ultimelor două zile, pentru informarea populației au fost transmise 10 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, care au semnalat prezența urșilor în localitățile Cristuru Secuiesc (4), Dealu (2) și Păltiniș, comuna Lupeni (4).

Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play, pentru a putea afla informații utile despre cum să preveniți sau cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență!

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy