ISU Harghita: Intervențiile gestionate în ultimele 48 de ore (29-30 mai)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În zilele de miercuri și joi, 29-30 mai a.c., pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea a două incendii izbucnite, cel mai probabil din cauza coșurilor de fum, la un bloc de locuințe situat în orașul Borsec și la o casă din municipiul Miercurea-Ciuc.

 Astfel, miercuri, în jurul orelor 22:20, pompierii Detașamentului Miercurea-Ciuc au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case de locuit, situată pe strada Petőfi Sándor, în municipiul Miercurea-Ciuc. În urma evenimentului, generat, cel mai probabil, de coșul de fum necurățat de funingine, nu s-au înregistrat daune materiale, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșului de fum.

Joi, în jurul orei 14:50, pompierii Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu și SVSU Borsec au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs din cauza unui coș de fum necurățat de funingine, la un bloc de locuințe de pe strada Topliței din orașul Borsec. Pompierii harghiteni au stins rapid incendiul, împiedicând producerea de pagube materiale.

Chiar dacă aceste incendii nu s-au soldat cu pagube materiale, pericolul a existat, și dacă nu ar fi fost observate și lichidate la timp, acoperișurile ar fi fost cuprinse de flăcări. Revenim și reamintim cetăţenilor recomandările privind adoptarea măsurilor pentru prevenirea acestor tipuri de incendii:  

Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În afara acestor incendii, echipajele SMURD au acționat la 10 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 10 persoane fiind asistate medical, iar echipajele operative au intervenit pentru o misiune de deblocare ușă apartament, în municipiul Miercurea-Ciuc.

În ceea ce privește avertizarea populației, în ultimele două zile, au fost transmise 4 mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, în urma semnalării prezenței animalelor periculoase (urși), în localitățile Miercurea-Ciuc (2) și Ciumani (2).

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play. 

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy