Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Misiuni de prevenire a situaţiilor de urgenţă, premergător şi pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor Catolice

Pe toată durata desfășurării evenimentelor prilejuite de tradiționalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita va lua toate măsurile pentru gestionarea eficientă a potențialelor situații de urgență.

 În perioada 21-23.05.2021, în municipiul Miercurea Ciuc, vor avea loc manifestări religioase şi comemorative, prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor de către cultul romano-catolic, ce se vor desfăşura la Catedrala Franciscană Şumuleu-Ciuc şi pe Dealul Şumuleul Mic. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita este angrenat în activităţi de prevenire a incendiilor şi a altor evenimente nedorite, în vederea menţinerii climatului de siguranţă pe timpul desfăşurării acestui eveniment.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire, în colaborare cu componenta preventivă a SVSU din cadrul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc, au desfăşurat, azi, 20 mai, activităţi de informare preventivă la obiective de cult și turistice, verificându-se respectarea măsurilor de securitate la incendiu, precum şi asigurarea mijloacelor de primă intervenţie în caz de incendiu, respectiv modul de folosire al acestora.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita va lua toate măsurile pentru gestionarea eficientă a potenţialelor situaţii de urgenţă; astfel, se vor asigura măsurile de prevenire şi de intervenţie pentru stingerea incendiilor, precum şi de evacuare în situaţii de urgenţă specifice pe timpul manifestărilor religioase cu două echipaje cu autospeciale de stingere, dispuse pe platoul din zona capelei de pe dealul Şumuleul Mic, respectiv în curtea Catedralei Franciscane.

De asemenea, pentru asigurarea măsurilor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă sunt pregătite să acţioneze echipaje de pompieri şi paramedici SMURD care pot acorda sprijin şi prim-ajutor populaţiei, cu două ambulanţe SMURD tip B2, o ambulanţă SMURD tip C1 de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, un UTV, un PMA (Post Medical Avansat) de la ISU Mureş, dispus în Şaua Şumuleului, iar în parcarea de lângă Catedrala Franciscană din Șumuleu-Ciuc două ambulanţe SMURD tip B2 și un cort pentru acordarea primului ajutor. Atât credincioșii pelerini, cât și localnicii, pot solicita și primi asistență medicală de urgență în punctele de prim-ajutor amplasate în aceste zone. Participanții la aceste activități publice sunt rugați, pentru siguranța lor, să respecte recomandările autorităților de la fața locului.

Informarea cetăţenilor cu privire la măsurile şi mijloacele de ordin preventiv despre riscurile la incendii constituie o preocupare permanentă a pompierilor militari, iar intensificarea legăturilor de colaborare cu celelalte instituţii publice locale implicate în buna desfăşurare a acestui eveniment, dar şi cu populaţia din zonă, reprezintă o necesitate pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor, având ca unic deziderat siguranţa cetăţenilor.

În acest sens, rugăm cetăţenii care sesizează persoane aflate în dificultate sau eventuale situaţii de urgenţă, să anunţe imediat personalul prezent în dispozitivele din apropiere sau să semnaleze cazul la 112.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *