ISU Harghita: Retrospectiva intervențiilor din ultimele patru zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 4 zile, pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea a patru incendii, din care o ardere necontrolată de reziduuri furajere, în municipiul Odorheiu Secuiesc,  precum și pentru asigurarea/supravegherea meciului de fotbal FKC Csikszereda – Corvinul Hunedoara, desfășurat pe stadionul din municipiul reședință de județ.

Totodată, în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, echipajele SMURD au asistat medical 23 de persoane cu diverse afecțiuni medicale și traumatisme.

Duminică, 14.04.2024, salvatorii harghiteni din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, în cooperare cu SVSU Lunca de Jos, au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la trei anexe gospodărești, din localitatea Puntea Lupului. Incendiul se manifesta generalizat la cele trei anexe, pe o suprafață de aproximativ 125 mp. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului,  acțiunea unor persoane iresponsabile.

Pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Ciucsângeorgiu au intervenit, cu patru autospeciale, în localitatea Eghersec, duminică seara, în jurul orei 23:00, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit și o anexă, eveniment cauzat, cel mai probabil, de coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la ambele construcții, pe o suprafață de circa 50 mp. Din fericire, incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Noaptea trecută, 29 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, SVSU Cozmeni și SVSU Sânmartin au acționat, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins patru anexe gospodărești din satul Lăzărești, comuna Cozmeni. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect, au ars circa 6 t de fân, 20 mc cherestea, un tractor și utilaje pentru tractor, pagube materiale evaluate la circa 300.000 RON.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență  https://fiipregatit.ro .

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play. Această oferă acces la informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

                         COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE    

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy