ISU Harghita: Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore (5 iulie)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 Ieri, 05 iulie a.c., pompierii harghiteni au gestionat 14 intervenții în diferite situații de urgență. Echipajele SMURD au asistat medical 3 copii și 8 persoane adulte în cele 11 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Totodată, echipajele operative au intervenit la o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Odorheiu Secuiesc.

Concomitent cu aceste misiuni, pompierii militari harghiteni au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă.

Astfel, pompierii din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Joseni au acționat, pentru evacuarea apei dintr-o casă și o pivniță inundate în localitatea Joseni.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 7  localități din județ: Mugeni, Odorheiu Secuiesc, Crișeni, Forțeni, Feliceni, Polonița, Tăureni, însumând un număr de peste 3800 de consumatori nealimentați. Pentru remedierea deficiențelor au acționat echipele specializate ale furnizorului de energie electrică.

În ceea ce privește avertizarea populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 12 mesaje prin sistemul RO-ALERT pentru informarea cetățenilor cu privire la producerea unor posibile situații de urgență și prevenirea acestora. Astfel, au fost transmise 6 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în proximitatea comunităților, în localitățile: Suseni (2), Corbu (2), Băile Tușnad (2) și 6 mesaje pentru avertizarea apariției fenomenelor hidrometeorogice/ meteorologice periculoase.

Reamintim cetățenilor faptul că Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, prezența animalelor sălbatice în zone populate sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Având în vedere că și astăzi este în vigoare o avertizare meteorologică Cod Portocaliu care vizează județul nostru, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita, rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, respectați recomandările noastre și luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere care să faciliteze evacuarea normală a apei. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Accesați portalul fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU din Google Play Store și AppStore pentru parcurgerea măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc!

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy