ISU Hargita: A tűzoltók küldetései az elmúlt 24 órában (július 5.)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Tegnap, július 5-én a Hargita megyei tűzoltók 14 beavatkozást végeztek különböző veszélyhelyzetekben. A SMURD személyzete a 11 sürgősségi orvosi segítségkérés alkalmával 3 gyermeknek és 8 felnőttnek nyújtottak orvosi segítséget.

Ezzel egy időben az operatív személyzet egy túlsúlyos személyt szállító küldetésben vett részt, a megyei mentőszolgálat támogatására Székelyudvarhelyen.

Ezekkel a küldetésekkel egyidejűleg a Hargita megyei katonai tűzoltók feladata volt az erre az időszakra prognosztizált hidrometeorológiai jelenségek okozta hatások korlátozása és megszüntetése.

A gyergyószentmiklósi katonai és a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltók intézkedtek a víz eltévolítására egy elárasztott házból és egy pincéből Gyergyóalfaluban.

Áramellátási szempontból a megyében 7 településen észleltek üzemzavart: Bögözben, Székelyudvarhelyen, Kőrispatakon, Farcádon, Felsőboldogfán, Székelylengyelfalván, Bikafalván, összesen több mint 3800 fogyasztónál szünetelt a villanyáram. Az üzemzavar elhárítására az áramszolgáltató szakemberei léptek fel.

Az elmúlt 24 órában 12 RO-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak: 6 esetben medve jelenléte miatt Gyergyóújfalu, Gyergyóholló, Tusnádfürdő lakóinak, és 6 esetben veszélyes időjárási jelenségek miatt.

Tekintettel arra, hogy megyénkben még ma is narancssárga kódú időjárási figyelmeztetés van érvényben, a Hargita megyei Olt Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének alegységei továbbra is készenlétben vannak, hogy mielőbb beavatkozzanak azokon a területeken, ahol ezek különleges események előfordulhatnak.

A rossz időjárás okozta különleges események megelőzése érdekében kövesse ajánlásainkat, és tegyen intézkedéseket az árkok és lefolyók tisztítására, hogy elősegítse a vízelvezetést. Egyes vízfolyásokon megnövekedett vízhozamok esetén ne keljen át folyókon, és ne közelítse meg azok partját. Erős szél esetén javasoljuk a lakosságnak, hogy a védelmüket biztosító zárt térben tartózkodjanak, és ne menjenek olyan területekre, ahol fák, óriásplakátok vagy kidönthető villanyoszlopok találhatók.

Lépjen be a fiipregatit.ro portálra, és töltse le ingyenesen a DSU alkalmazást a Google Play Áruházból és az AppStore-ból, hogy tájékozódhasson a kockázattípusokra jellemző intézkedésekről és viselkedésről!

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy