Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Salvatorii ştiu că fiecare secundă contează!

Salvatorii ştiu că fiecare secundă contează, iar intervenția promptă salvează vieți și bunuri! Astfel, în ultimele 24 de ore, pompierii salvatori au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 10 persoane, precum și pentru gestionarea a 2 intervenții pentru deblocarea/salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

În această dimineață, în jurul orei 06.30, prin numărul unic 112 s-a solicitat intervenţia echipajelor specializate ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, pe strada Rákóczi Ferenc din municipiul Gheorgheni, pentru salvarea unui bărbat aflat într-o situaţie de urgenţă, în propria locuință. Două echipaje de pompieri militari, din care unul de prim ajutor calificat,  din cadrul Detaşamentului Gheorgheni s-au deplasat cu operativitate la adresa menționată, unde, utilizând echipamentele şi accesoriile din dotare, au pătruns în locuință, găsindu-l pe proprietar căzut în sufragerie, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca, acuzând dureri la nivelul capului și umărului drept. Echipajul de paramedici SMURD a acordat bărbatului, în vârstă de 76 de ani, îngrijirile necesare, transportându-l ulterior la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru investigații suplimentare.

Aveți grijă de părinții și de bunicii dumneavoastră. Vizitați-i cât mai des, sunați-i, mai ales dacă știți că aceștia au probleme de sănătate. 

Procedați la fel și cu vecinii care au rămas singuri sau au rudele plecate departe, iar dacă sunteți apropiați și nu mai știți nimic de ei pentru că nu vă răspund la ușă, cereți sprijinul pompierilor deoarece ar putea avea nevoie de ajutor.

Două persoane au ajuns la spital, în urma unui accident rutier ce s-a produs aseară, pe raza localității Ciucsângeorgiu. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, ambii conducători auto suferind leziuni corporale. Persoanele rănite erau conștiente și au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ, care le-au acordat primul ajutor și le-au transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru îngrijiri medicale.

Noaptea trecută, un câine căzut într-un tomberon subteran de pe strada Patinoarului, municipiul Miercurea Ciuc a fost salvat de pompieri. Ajunși la locul intervenției, pompierii Detașamentului Miercurea Ciuc, mobilizați pentru salvarea animalului, au constatat că patrupedul căzuse în ghenă, fiind în imposibilitatea de a mai ieși. Unul din membrii echipajului a scos la suprafață, în câteva minute, cățelul teafăr, în siguranță.

Subunitățile operative rămân mobilizate pentru a interveni în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.