ISU într-un exercițiu de alarmare la o școală din Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ieri 14 decembrie, în comuna Vărșag a avut loc un exercițiu de alarmare publică cu tema: ,,Activitatea comitetului local pentru situații de urgență privind cunoaşterea, organizarea şi desfăşurarea înştiințării, prealarmării, avertizării, alarmării şi evacuării în cazul producerii unei situații de urgență generată de un seism”.

Scenariul a presupus desfășurarea unui exercițiu de evacuare în caz de cutremur la Școala Gimnazială „Korosi Csoma Sandor” (peste 150 de preşcolari, elevi de ciclu primar și gimnazial, personal didactic, auxiliar, nedidactic și administrativ), urmat de intervenția echipajului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vărșag, pentru înlăturarea urmărilor situațiilor de urgență generate de seism. Respectându-se faptul că zilele de 14, 15 și 16 decembrie au fost declarate zile de doliu național în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, nu s-a acționat sirena, folosindu-se doar mesaje verbale cu alte mijloace.
Obiectivele urmărite au vizat antrenarea şi verificarea personalului Comitetului Local pentru Situații de Urgență şi a centrului operativ pe timpul exercițiului de alarmare şi evacuare; verificarea funcționării echipamentelor de înştiințare-alarmare; cunoaşterea şi executarea operațiunilor de intervenție pentru limitarea efectelor situației de urgență, de către personalul SVSU, precum şi modul de realizare a cooperării, cu alte forțe şi mijloace, la nivelul localității.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy