Jandarmeria montană harghiteană la înălţime!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Jandarmii montani harghiteni s-au întors acasă cu medaliile de argint și de bronz, în urma participării la cea de a doua ediție a competiției „Jandarmeria montană la înălţime!” ce s-a desfășurat în perioada 28-30 martie a.c., în cadrul   Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.  

De la dreapta la stânga: plutonier major Pop Benone Marian, plutonier major Pandelea Constantin, plutonier major Stan Mircea (IJJ Harghita-echipa a II-a), plutonier major Tișcă Mugurel, plutonier adjutant Blajiu Marian, plutonier major Bîrligă Marian (echipa IJJ Brașov), plutonier adjutant Lupu Marcel, plutonier adjutant Bahrin Ioan, plutonier major Iftode Cătălin (IJJ Harghita-echipa I-a)

Cu prilejul sărbătoririi a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia a organizat în perioada 28-30 martie a.c., Cupa „Jandarmeria montană la înălţime!” – Ediţia a II-a, competiție la care au participat și 2 echipe de câte 3 jandarmi montani din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

La finalul celor 2 zile de probe dificile, echipele Jandarmeriei Harghitene s-au clasat pe locurile II și III.

Concursul s-a adresat jandarmilor de la secţiile şi posturile montane din cadrul Jandarmeriei Române, având ca probe: schi alpin – slalom uriaş, schi tură şi măsuri de prim ajutor de bază.  Probele de concurs s-au desfăşurat pe pârtiile de schi din Sinaia, Pârtia Valea Soarelui pentru proba de schi alpin, respectiv traseul Cabana Cota 1500 – pârtia Drumul de Vară – Staţia Telecabina Cota 2000 – Cabana Valea Soarelui pentru proba de schi tură, iar verificarea cunoştinţelor privind acordarea primului ajutor s-au efectuat la Cabana Valea Soarelui.

La start s-au înscris 11 echipe de la Inspectoratele de Jandarmi Braşov, Harghita (2 echipe), Dâmboviţa, Maramureş, Hunedoara, Cluj, Neamţ, Bacău, Bistriţa Năsăud şi Buzău.

După cumularea punctelor obținute în cadrul celor trei probe clasamentul s-a prezentat astfel:

  • locul I- Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov
  • locul II- Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita- echipa I-a
  • locul III- Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita- echipa a II-a

Pe această cale îi felicităm atât pe organizatori, cât și pe colegii noștri, care au dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că sunt cu adevărat profesioniști!

 La nivelul județului Harghita există înființate la ora actuală patru posturi de jandarmi montane. Pentru detalii:

http://www.jandarmeriaharghita.ro/index.php/2015-05-12-10-13-57/posturi-montane

 

INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy