Jandarmii combat comerțul illicit de bunuri

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Jandarmii din Toplița au ridicat, astăzi 4 februarie a.c., în jurul orei 11:00,în vederea confiscării bunuri constând în articole de îmbrăcăminte și apă de toaletă, în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Bărbatul de 26 de ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, a fost depistat în timp ce comercializa bunurile fără a îndeplini condiţiile stabilite de lege, în zona centrală a municipiului Toplița, de către un echipaj care executa o misiune de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona instituțiilor de învățământ.

Deoarece nu a putut prezenta documentele de provenienţă a mărfii, a fost condus la sediul detașamentului, unde a fost sancționat în conformitate cu art. 2, pct. 1 din Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 500 de lei.

Pe această cale reamintim că „efectuarea de activități de producție, comerț sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror proveniență nu este dovedită, în conditiile legii” și “vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii județene sau prefecturi” constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 – 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 care protejează populaţia împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru un plus de siguranţă, jandarmii recomandă cetăţenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordaţi de necunoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse şi să nu încurajeze astfel de fapte.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy