Jandarmii harghiteni, în misiune de Bobotează și Sf. Ioan Botezătorul

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În zilele de 6 și 7 ianuarie, jandarmii harghiteni vor fi prezenți în apropierea unor lăcașuri de cult, acolo unde vor avea loc slujbe religioase, prilejuite de Botezul Domnului și praznicul soborului Prorocului Ioan Botezătorul.

Jandarmii harghiteni vor fi prezenți în apropierea lăcașelor de cult pentru a asigura desfășurarea în condiții de siguranță a manifestărilor religioase prilejuite de cele două sărbători, respectiv Boboteaza, pe 6 ianuarie și soborul cinstitului și slăvitului proroc Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului, din ziua de 7 ianuarie, în zona a nouă lăcașuri de cult din Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Izvorul Mureșului și Lacu Roșu.

Cu această ocazie, vor fi luate măsuri specifice pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, pe timpul desfășurării slujbelor religioase.

IJJ Harghita recomandă cetățenilor prezenți la slujbele religioase să respecte măsurile de protecție sanitară, să manifeste calm, înţelegere şi să aştepte cu răbdare intrarea în biserică sau distribuirea sticlelor cu aghiasmă, pentru a se evita aglomerarea și producerea eventualelor incidente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy