Jandarmii harghiteni, măsuri de ordine publică pe timpul procesiunilor şi slujbelor religioase

0

Articol disponibil în: Magyar Română

26168283_1901565606839537_3461683587160772642_n

în perioada 6-7 ianuarie a.c., jandarmii harghiteni au asigurat măsurile de ordine publică pe timpul procesiunilor şi slujbelor religioase oficiate la Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” și Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Miercurea Ciuc, Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului ” din Izvoru Mureșului, Catedrala „Sfântul Nicolae” din municipiul Gheorgheni, Biserica Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și Mănăstirea „Sfântul Ilie” din municipiul Toplița.
Jandarmii harghiteni au recomandat cetățenilor care au luat parte la aceste manifestări religioase să se manifeste calm, cu înţelegere, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor și ale organizatorilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

S-au aplicat 6 amenzi în valoare de 2.175 lei la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și la H.G. nr. 263/2001, privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.
De asemenea jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi au intervenit într-un număr de 3 cazuri pentru a acorda sprijin unor persoane care au avut de suferit în urma unor căzături pe pârtiile din stațiune, acestea lovindu-se la nivelul membrelor superioare și inferioare. Totodată a fost redat grupului din care făcea parte, un copil de 12 ani, ce se rătăcise de acesta, jandarmii remarcându-l în mulțime, deoarece plângea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy