Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii montani în ajutorul unor turiști „înșelați” de GPS

Foto: Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni
Sâmbătă, jandarmii harghiteni din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad au căutat și găsit doi adulți și doi copii ce s-au rătăcit pe munte, bazându-se doar pe tehnica oferită de telefon. Iar asta i-a dus 2,5 kilometri pe un drum desfundat.
Astfel, în jurul orei 13:40, prin intermediul Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, jandarmii harghiteni erau anunțați de către o doamnă din Sibiu despre faptul că, ea, împreună cu încă o doamnă și doi copii minori s-au rătăcit. Din primele indicii furnizate colegilor de la postul montan, a reieșit clar că cei patru se află în deplasare, într-o cu totul altă direcție decât cea dorită. Și asta deoarece, necunoscând zona și bazându-se pe o aplicație telefonică, în loc să se deplaseze spre Lacul Sfânta Ana, au plecat spre localitatea Lăzărești, pe un drum forestier, neștiind că mașina lor era parcată chiar în rezervația naturală. Acestea au rezultat din discuțiile purtate cu jandarmii montani, care solicitând informații suplimentare au înțeles că aceștia au trecut de bariera rutieră care e situată la intrarea în rezervație, doar că în loc să plece pe drumul asfaltat ce coboară spre lac, au pornit pe drumul forestier, care nu este chiar accesibil. Iar oboseala copiilor și-a spus cuvântul. Dar într-un final fericit aceștia s-au bucurat de o călătorie cu ATV-ul din dotarea postului de jandarmi montan, având astfel ce povesti din ultimele zile de vacanță colegilor.
Cei patru turiști nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriați și un pic epuizați, deoarece au străbătut pe un drum desfundat aproximativ 2,5 kilometri, nefiind echipați pentru așa ceva. Toată intervenția a durat aproximativ 1 oră, turiștii fiind readuși în siguranță la autoturismul lor.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.