Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Urșii au alertat localnicii și autoritățile din patru localități harghitene în weekend

Foto cu caracter ilustrativ

 

În acest sfârșit de săptămână, au fost primite 5 apeluri, prin intermediul SNUAU 112, prin care erau anunțate prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad, Băile Homorod, Toplița și Merești.
Dacă în trei cazuri, urșii nu au fost găsiți de către echipajele de jandarmerie trimise în localitățile Băile Tușnad și Toplița (zona Călimănel), în două cazuri semnalate sâmbătă și duminică în localitățile Băile Tușnad și Merești acestea s-au confirmat.
Primul apel confirmat a fost primit prin intermediul SNUAU 112, sâmbătă, 12 septembrie, la ora 21:41, ne anunța prezența a unei ursoaice cu trei pui în curtea unei case situate în Băile Tușnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmi montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, care au îndepărtat ursoaica și puii ei în pădurea din apropiere.
Al doilea apel a fost făcut duminică, 13 septembrie, la ora 07:23, de către un bărbat care semnala faptul că a lovit un urs pe un drum din apropierea comunei Merești. La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi. În urma accidentului ursoaica a decedat.
În toate cazurile au fost înștiințate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, cu care colaborăm și nu au fost înregistrate alte evenimente.
De la începutul anului și până în prezent au fost înregistrate la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita un număr de 191 de apeluri prin care au fost semnalate prezența urșilor în județ.
Luna aceasta au fost înregistrate până la ora actuală un număr de 13 apeluri. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.