Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jocul copiilor cu focul, cauza unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Lăzarea

Marți, 20 aprilie a.c., aproximativ 20 mp din acoperișul unei anexe au ars într-o gospodărie din localitatea Lăzarea, cel mai probabil din cauza jocului copiilor cu focul.

„Au intervenit prompt pentru localizarea și stingerea incendiului pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Lăzarea. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor unei fete, în vârstă de 14 ani, cu atac de panică în urma incendiului produs, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru îngrijiri medicale de specialitate.”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Pentru prevenirea unor astfel de incendii, ISU Harghita recomandă:

  • supravegheaţi copiii în permanenţă şi nu lăsaţi la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete);
  • nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea anexelor gospodărești.

„Focul îi fascinează pe copii. Brichete, lumânări sau chibrituri sunt lucruri pe care ei le văd ca pe un mijloc de a experimenta. O joacă nevinovată însă, se poate transforma într-un incendiu de proporții.

La nivel național, au fost cazuri în care copiii și-au pierdut viața în infernul provocat chiar de ei. Din fericire, în ultimii ani, în județul nostru am fost feriți de astfel de tragedii, însă trebuie să fim, în continuare, precauți.

De aceea, vorbiți cu ei despre pericolul focului și explicați-le ce se poate întâmpla dacă se joacă cu brichete sau chibrituri, în casă sau în gospodărie. Ei trebuie să cunoască riscurile la care se expun și să înțeleagă de ce le este interzis să folosească astfel de obiecte.

Un simplu „Nu ai voie!” le poate stârni și mai mult curiozitatea și de aceea este foarte important să avem grijă de ei și chiar să le dăm exemple de situații care se pot întâmpla.”, este mesajul transmit de ISU Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.