Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jocul…e normal la vârsta lor, iar polițiști harghitenii au făcut uz de această metodă în cadrul întâlnirilor cu școlarii (FOTO)

“Publicul țintă” al activităților desfășurate de polițiști în această dimineață de 25 aprilie 2023, au fost preșcolarii unei unități de învățământ din localitatea Sânmartin.

Polițiștii au folosit metode adaptate vârstei pentru a-i informa pe micuți depre regulie de circulație rutieră, atunci când se deplasează cu triciclete, biciclete, trotinete sau în calitate de pieton, pe drumurile publice.
Experiența polițiștilor din cadrul Biroului de Siguranță Școlară și-a spus cuvântul dat fiind faptul că toți cei 70 de copiii prezenți la întâlnire au participat activ la discuții adresând și răspunzând la întrebările adresate de aceștia.

În aceeași zi, în localitatea Sântimbru, polițiștii s-au întâlnit cu elevii de gimnaziu ai unei școli, unde au purtat discuții cu scopul de a informa, educa și preveni bullying-ul în școli.
Prin intermediul jocului oamenii legii au adus la cunoștința copiilor particularități ale acestui fenomen, cum poate fi prevenit acesta, cum poate fi depistat, dar și cum și de unde pot cere ajutor dacă sunt martori sau victime ale acestei forme de comportament.

În ultima săptămână, polițiștii rutieri și laboratorul mobil, al acestei structuri, au fost prezenți, alături de polițiștii de la Siguranță Școlară, la două școli gimnaziale din Municipiul Odorheiu Secuiesc.
Aceste acțiuni au strâns aproximativ 530 de beneficiari, din rândul școlarilor și a cadrelor didactice, care au fost informați cum să respectele regulile de circulație pe drumurile publice precum și semnalele polițiștilor aflați în stradă.

De asemenea, a fost desfășurată și o activitate, în colaborare cu polițiști de la prevenire, în cadrul căreia s-a discutat despre prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor, riscurile la care se expun aceștia dacă decid să consume astfel de substanțe, fiind sfătuiți să aleagă adoptarea unei alternative sănătoase de viață, prin practicarea unor sporturi, a hobby-urilor, a drumețiilor, plimbărilor în aer liber.

Misiunea polițiștilor este să ajungă, prin intermediul informațiilor furnizate, la cât mai mulți copii și tineri folosind diverse metode pentru a le atinge atât mintea cât și sufletul.

  • informații și foto furnizate de IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.