Kovács Péter- Preşedintele Executiv al UDMR, spune adevarul despre László Tőkés

0

Articol disponibil în: Magyar Română

FILE0200Tőkés László a avut un discurs în data de 23 iulie, împreună cu premierul Ungariei, Orban Viktor, la Universitatea Tusvanyos. Tőkés László a avut un discurs  provocator la adresa românilor insistând nejustificat de mult pe tema autonomiei. Tőkés László a  declarat că pentru maghiari singura cale către libertate este autonomia și își doreşte ca Orban Viktor să accepte statutul de protector al maghiarilor de peste hotare. Tőkés László, a adus exemplul Tiroului de Sud, care a primit un mare grad de autonomie cu ajutorul Austriei. Tirolul de Sud a fost ocupat de Italia în cel de al Doilea Război Mondial.

Deşi Kovács Péter, Preşedintele Executiv al UDMR, nu a mai vorbit demult despre Tőkés László  ne-a reamintit de discursul lui, la Tabăra UE. „În ultimele luni, chiar în ultimul an, n-am mai vorbit despre Tőkés László, pentru că nu mai este personajul politic care a fost cândva”– spune preşedintele executiv al UDMR, Kovács Péter, care este de părere că acest discurs ţinut de Tőkés László, la aceeaşi masă cu premierul Ungariei, a avut un rol de a provoca românii, lucru care nu este constructiv, ci dimpotrivă, face rău și strică niște relații politice care începeau să fie bune.

După părerea lui Kovács Péter, Tőkés László este acelaşi om imprevizibil care a fost întotdeauna, doar că nu mai critică doar UMDR-ul, ci şi propria biserică, în special pe episcopul Csűri István. Csűri István a fost cândva adjunctul lui Tőkés László şi au lucrat foarte mult împreună. Kovács Péter este revoltat de faptul că, de când Csűri István, a spus câteva cuvinte frumoase despre UDMR, Tőkés László îl critică foarte tare, făcându-l cel mai sumbru om. În opinia lui Kovacs Peter, Tőkés László nu este aproape de realitate prin această critică,  îşi permite prea multe, de acesta simte nevoia să discute despre el.

Kovács Péter a adăugat faptul că Tőkés László nu poate accepta faptul că nu mai este în centrul atenţiei, de acesta a apărut în ultima vreme în presă, cu diferite discursuri şi replici.

Era de așteptat ca și UDMR-ul să observe ce am observaț și noi la ziarharghita.ro, adică ipocrizia care învăluie acest personaj, László Tőkés, considerat cândva un model, dar care a ajuns să dezamăgească pe toată lumea.

R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy