Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

La deschiderea noului an școlar va sosi, în Harghita, ministrul educației. Să sperăm că nu vine doar să facă poze.

Luni, 10 septembrie, la deschiderea noului an școlar va sosi, în județul Harghita, ministrul educației, Valentin Popa, pentru a lua parte la unele festivităti organizate cu acest prilej.
Un lucru bun, care arata ca exista interes și din partea guvernanților de la București pentru elevii si profesorii din acest județ, prea des ignorant de autoritățile de la Bucuresti și lăsat în mana UDMR-ului, pentru a-și face jocurile exclusiviste în defavoarea tuturor, chiar și a maghiarilor.
Vizita ministrului nu este lipsita de elemente interesante. Surse din UDMR, nemulțumite de conducerea de partid, acuza faptul ca s-au pus bete în roate la prezenta ministrului aici. Mai mult, au existat discuții grele cu privire la școlile pe care ministrul ar trebui sa le viziteze, UDMR-ul nefiind de acord ca ministrul sa viziteze școala maghiara din Ciceu, Kajoni Janos, sub motivul ca primarul din Ciceu este de la Partidul Civic Maghiar și nu de la UDMR. Drept urmare, la presiunea UDMR s-a modificat propunerea și se va vizita o școala maghiara din Sandominic, unde conduce un primar UDMR, apropiat al lui Kelemen Hunor.
Iată, stimați cititori maghiari, cum liderii care pretind ca va reprezinta fac diferențe după criterii politice, ale apartenenței la un partid, adică la UDMR. Iată cum prima diferența o fac chiar cei care pretind ca ii reprezinta pe maghiari. Și nu fac asta singuri ci cu ajutorul colegilor lor de guvernare.
Noi tot spunem de când am apărut ca nu exista nici o diferența intre UDMR si partidele corupte romanești. Iată ca și de aceasta data am avut dreptate.
Deși, teoretic, UDMR are o alianță politica cu Partidul Civic Maghiar, nu da, de fapt, doi bani găuriți pe aliatul politic. Nu contează ca acel partid, care chiar e partid și nu formațiune culturala cum e UDMR, reprezinta tot maghiari, care gândesc altfel decât electoratul UDM-rist. Nu contează că maghiarii aceia au copii care merg la școli care ar fi onorate sa-l primească pe ministrul educației, sa-i spună problemele cu care se confrunta, ca nu au apa potabila, ca nu au căldura, ca nu au bani suficienți.
Nu, contează ca nu sunt într-o localitate condusa de UDMR. Asta e important. Restul sunt povesti, iar cei care conduc destinele invățământului din Harghita, în frunte cu inspectorul școlar general Garbea Petru s-au conformat de îndata la ordinul UDMR.
Iar modul asta de gândire îl vedem și în ceea ce privește dezvoltarea localităților ți la împărțirea bugetului județean după același criteriu, adică unde domnește UDMR se dau bani, iar în restul locurilor se da doar mărunțiș.
Dar asta e alta poveste de care ne vom ocupa în curând. Până atunci să vedem ce va face mare ministru care nu vrea să fie deranjat de presa incomodă motiv pentru care departamentul de presă de la Minister nu a vrut nici măcar să ne confirme vizita ministrului cu atât mai puțin să ne spună pe unde va merge.

I.R.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.