Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

La mulți ani tuturor maghiarilor!

Astăzi se împlinesc 168 de ani de la Revolutia Maghiară din 1848 împotriva dominaţiei habsburgice, moment care a însemnat începutul modernizării Europei de azi. După 1990, 15 martie a devenit una din cele trei sărbători naţionale ale Ungariei, ca Zi a Maghiarilor de Pretutindeni.

Cu această ocazie, Ziar Harghita urează tuturor maghiarilor din România și pretutindeni ”La mulți ani”

 
27 comentarii la “La mulți ani tuturor maghiarilor!

   1. Lukács

    danuiela sa stii ca esti extrem prost informat…daca vrei informatii corecte,trebuie sa traiesti cam un an printre oamenii din aceste judete,si sa citesti carti in alta limba decat cea romana,poate fi maghiara sau germana de exemplu….sau documente de la primarii,daca poti sa ai acces la ele,depinde in ce domeniu lucrez…

    Raspunde
  1. Csaba

   Văd că ești jandarm, așa mai ințeleg întrebarea. Înainte de a fi jandarm ai fost lângă oi, nu?
   Dacă erai din părțile de peste munte a țării probabil că răspundeam mai respectuos explicând ce înseamna a fi maghiar, dar cum văd scrii din Ciuc, probabil că și întrebarea e pusă din lipsă de respect.

   Raspunde
  2. Franz

   Este o identitate valorică cu manifestații culturale şi de atitudine, dezvoltată în timp şi aflându-se într-o continuă dezvoltare, la care se afiliază sau se desafiliază persoane din diverse motive- ca şi oricare identitate numită natională, de când a fost inventat termenul/conceptul în timpul revoluției burgheze din franța

   (în umbra sângeroasă a ghilotinelor mobile, cu ajutorul cărora au fost familiarizați cu noul concept, cu noua lor ‘identitate’ dorită sau nedorită).

   Şi mulțumesc şi eu celor care au un gând frumos pentru valorile umane pe care le sărbătorim cu această ocazie de 15 martie.

   Raspunde
 1. Serban Totoescu

  La multi ani ! Sa dea Domnul sa traim in pace, prietenie si respect. Sa invatam unii de la altii si mai ales sa respectam trecutul fiecaruia, chiar daca istoria ne-a jucat multe feste si de multe ori ne-a invrajbit. Nu ne vom convinge niciodata unii pe altii ca doar noi avem dreptate, dar nimeni dintre noi nu este vinovat de „pacatele” strabunilor.

  Raspunde
 2. Lukács

  Pentru dl Roman raspunsul este–in perioada 30 noiembrie-1 decembrie oricarui an va duceti in Ungaria si o sa vedeti…simplu….altfel pt ziar,multumim…

  Raspunde
 3. Plesea Gheorghe

  Ce bine ca se poate si asa !!! E timpul ca cetățenii aparținând ambelor etnii sa spună NU politicienilor care ne învrăjbesc ca sa aibă capital electoral.

  Putem trai foarte bine împreună, putem fi prieteni cu vecinul nostru care eventual are alta limba materna. Avem deja mii de familii mixte care merg bine. Un maghiar poate învăța și vorbi românește iar un roman poate ști și ungurește fără vreo greutate. A vorbi și limba celuilalt e o curtoazie care nu costa nimic, ne face și pe unul si pe altul fericiți, e o fericire aparte a comuniunii, am încercat-o, funcționează !

  Raspunde
 4. mia

  ….Pe undeva trebuie sa se inceapa…!…Eu dis de dimi am publicat intr.-o pagina „Romania Unita ” aceasta urare….Surpriza…! Doar o persoana s-a demonstrat „acra „…! …Eu sunt convinsa ca sunt oamenii deosebiti ,am astfel de prietenii si ca calificandu-i pe toti dupa faptele unor extremisti un facem altceva decat „sa le dam apa la moara”….Asa ca La multi ani,fratilor romani de nationalitate maghiara !

  Raspunde
 5. George

  Nu exista națiuni superioare altora. Exista doar oameni care alcătuiesc națiuni si care îmbogățesc sau nu cultura acelei națiuni prin faptele lor. A respecta cultura unui alt popor este un semn de Civilizație. A cunoaște istoria unui popor este primul pas spre a crea o lume civilizata. A ne respecta unii pe alții nu este greu. E nevoie doar de putina inteligenta si toleranta.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.