Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

”La spitalul din Miercurea Ciuc nu există un pericol iminent de infecție care să ne perturbe activitatea medicală”

Reprezentanții unităților sanitare din țară anunță că au luat măsuri pentru verificarea și înlocuirea dezinfectanților furnizați de compania Hexi Pharma aflați pe stoc. În unele cazuri, lipsa pe stoc a unor dezinfectanți care să fie conformi din punct de vedere al concentrației a determinat chiar amânarea unor operații. Pe de altă parte, în spitalele care își procură dezinfectanții din alte surse nu au fost semnalate probleme.
Comitetul Directorul al Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc a luat decizia, joi, să nu fie amânate intervențiile chirurgicale, întrucât în blocul operator nu se foloseau dezinfectanți Hexi Pharma iar rezultatele testelor de sanitație efectuate sunt foarte bune.

Am luat decizia în Comitetul Director de a nu întrerupe activitatea operatorie, dat fiind că în urma controalelor de sanitație din ultimele luni a reieșit că nu există un risc iminent infecțios la noi în spital. (…) Oricum, noi foloseam doar două produse de la Hexi Pharma (…) și nu se foloseau în blocul operator dezinfectanți Hexi Pharma. Testele de sanitație sunt foarte bune și rata de apariție a apariție a infecțiilor nosocomiale a scăzut în luna aprilie la aproape jumătate față de lunile precedente. Deci, nu există un pericol iminent de infecție care să ne perturbe activitatea medicală, a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc.

Acesta a precizat că, potrivit scrisorii primite de la Ministerul Sănătății, în spital nu se mai folosesc dezinfectanții furnizați de către Hexi Pharma, urmând să se comunice metodologia de retrage a lor.

Sursa Agerpres.ro




4 comentarii la “”La spitalul din Miercurea Ciuc nu există un pericol iminent de infecție care să ne perturbe activitatea medicală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.