Lazăr Costel lansează cartea „Toplița și Marea Unire”

0

Articol disponibil în: Română

Profesorul Lazăr Costel-Cristian, director al Centrului Cultural Toplița, vă invită la propria lansare de carte, intitulată ” Toplița și Marea Unire”. Evenimentul va avea loc luni, 5 noiembrie 2018, de la ora 17.00, la Sala de Consiliu a Primăriei Toplița.

„Nu am fost la coada istoriei. Nu am stat uitați sub gulerul providenței. Am avut oameni de seamă, „bărbați de încredere” cum erau numiți în procesele verbale de alegere a delegaților. Au plecat pe un ger cumplit, sub amenințarea oștilor dușmane, pe jos, cu carele, cu merinde la ei, ca să fie acolo. Și să dovedească lumii că Ardealul întreg dorește Unirea, nu doar cei 1228 de delegați cu drept de vot!
Am fost și suntem parte a acestei istorii, am participat la făurirea ei și ne putem mândri cu asta. Nu cred că avem vreo singură familie care să nu fi dat o jertfă cât de mică în acei ani cumpliți de război pentru Unire!Cinstindu-le memoria și păstrând ce au construit ei cred că este cea mai mare răsplată pentru sacrificiul lor. Și poate singura formă de mândrie care ne onorează astăzi pe noi.”

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy