Lemn confiscat de polițiștii harghiteni în urma unor controale  

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 26 iulie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în baza unui plan de acțiune privind prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier, combaterea activităților ilicite în domeniile economice  specifice exploatării, depozitării,  prelucrării și comercializării materialului lemnos, precum și pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul  evaziunii  fiscale, au inițiat și desfășurat o activitate de  verificare și control la sediul unui operator economic ce desfășoară activități în domeniul exploatării, comercializarea și transportul materialului lemnos, din localitatea Lunca de Jos.

În urma acțiunii, oamenii legii au confiscat mai mult de 84 mc. de lemn rotund și lemn de foc, de diferite specii și au aplicat o sancțiune contravențională, în cuantum de 13.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

La aceeași dată, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mădăraș, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au depistat un bărbat de 45 de ani, din localitatea Gârciu, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe D.E.578,  în Mădăraș, 2,2 mc de lemn de foc, de esență foioase, specia fag, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy