A Hargita megyei rendőrök ellenőrzéseket követően faanyagot foglaltak le

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 július 26-án a Gazdasági Bűnözés Elleni Nyomozószolgálat rendőrei az erdészeti ágazatban elkövetett illegális cselekmények megelőzésére és leküzdésére, a faanyag kitermelésének, tárolásának, feldolgozásának és forgalmazásának sajátos gazdasági területein folytatott illegális tevékenységek elleni küzdelemre, valamint az adócsalás területén elkövetett törvénytelenségek megelőzésére és leküzdésére irányuló cselekvési terv alapján Gyimesközéplokon egy faanyag kitermelésével, forgalmazásával és szállításával foglalkozó gazdasági szereplő telephelyén ellenőrzési és vizsgálati tevékenységet kezdeményeztek és hajtottak végre.

Az akció eredményeként a törvény emberei több mint 84 köbméter, különböző fajtájú rönk- és tűzifát koboztak el, és 13 000 lejes bírságot szabtak ki az erdészeti szabálysértések megállapításáról és büntetéséről szóló 171/2010-es számú törvény rendelkezéseinek be nem tartása miatt.

Ugyanezen a napon 15:00 óra körül a csíkmadarasi rendőrök szolgálatuk gyakorlása során egy 45 éves göröcsfalvi férfit fedeztek fel, miközben 2,2 köbméter keményfa tűzifát, bükkfafélét szállított a D.E.578-as úton Csíkmadarason, anélkül, hogy törvényes származási és szállítási okmányokkal rendelkezett volna.

A szóban forgó férfit a 171/2010-es számú törvény előírásainak be nem tartása miatt 1000 lejes bírsággal sújtották, a fát pedig elkobozták.

  • a Hargita megyei rendőrség által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy