Lemne transportate ilicit la Borsec, Săcel și Cristuru Secuiesc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Noi rezultate pe linie silvică înregistrate de polițiștii harghiteni, la Borsec, Săcel și Cristuru Secuiesc.

În cadrul unor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, desfășurate în ultimele zile în mai multe zone ale județului Harghita, polițiștii au identificat 3 transporturi ilicite de material lemnos.

Primul dintre acestea era efectuat cu o autoutilitară pe raza orașului Borsec, de L.G. de 39 de ani, din localitatea Petru Vodă, județul Neamț, care transporta 2,5 mc cherestea de esență rășinoase, fără documente de proveniență.

Aceeași cantitate și tot fără documentele legale necesare, era transportată și de H.K. de 42 de ani, din comuna Daneș, județul Mureș, pe raza comunei Săcel, în acest caz autoutilitara interceptată fiind încărcată cu 2,5 mc lemn de foc.

Cel de-la treilea transport ilicit a fost identificat de polițiști în traficul rutier din orașul Cristuru Secuiesc, unde B.F. de 19 ani, din comuna Atid, conducea un atelaj hipo încărcat cu 1 mc bușteni, specia salcie albă.

În aceste condiții, întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă de 5.000 de lei, fiecare.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy