Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Linie electrică subterană de medie tensiune construită în timp record la Șumuleu Ciuc pentru vizita Papei Francisc

Electrica a construit o linie electrică subterană de medie tensiune şi a montat un post de transformare la Șumuleu Ciuc în două săptămâni, lucrare care se realizează în mod obișnuit între 2 și 4 luni. Compania asigură astfel cele mai bune condiții necesare desfășurării vizitei Papei Francisc din data de 1 iunie în mai multe locații, printre care Harghita, Şumuleu Ciuc, Blaj, potrivit investenergy.ro

„Pentru realizarea acestei lucrări a fost necesară construcția unei linii electrice subterane de medie tensiune, pentru care s-au executat lucrări de săpătură pe o distanță de 1000 de metri, pe teren accidentat, cu o înclinare medie de 30 grade. Din această lungime, 485 de metri s-au săpat în stâncă, de cele mai multe ori în condiții meteo nefavorabile. Printr-o mobilizare exemplară a echipelor din teren, lucrarea a fost finalizată și racordată la un post nou compact”, potrivit informațiilor primite de la Electrica. Marea provocare pentru Electrica a fost la Şumuleu Ciuc. “Slujba o să se ţină undeva pe vârful muntelui, unde nu exista decât o instalaţie de mică tensiune, care nu putea să asigure energie electrică pentru tot evenimentul. Așa că ne-am mobilizat… Am construit o linie de medie tensiune şi am montat un post de transformare în două săptămâni. Practic, aceasta se construia în 2 – 3, 4 luni. Practic, angajații noștri au lucrat zi şi noapte. Aproape 500 de metri au fost săpaţi în stâncă, a declarat Corina Popescu, CEO Grupul Electrica, cu convingerea că pot exista dezvoltări ulterioare în zonă. Pentru noi orice dezvoltare şi orice consum nou reprezintă o oportunitate. Asta ne intereseză pe noi care distribuim şi vindem energie, a spus Popescu.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.