Lucrările la galeria de acces de la Salina Praid se apropie de final

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Lucrările de ancorare şi consolidare a galeriei de acces în Salina Praid, după infiltraţia produsă la finalul lunii iulie, sunt aproape de finalizare şi se speră că vizitarea obiectivului va fi posibilă peste câteva zile.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat, pentru AGERPRES, că toată zona afectată a fost ancorată, s-au efectuat şi continuă să se efectueze lucrări de betonare, existând posibilitatea ca în câteva zile baza de tratament să fie deschisă pentru vizitare.

Seprodi Zoltan i-a îndemnat pe turişti să urmărească pagina de Facebook şi site-ul Salinei Praid unde se vor posta din timp informaţii despre data când salina va putea fi din nou vizitată.

Potrivit acestuia, închiderea bazei de tratament din Salina Praid a însemnat pierderi zilnice, în medie, de 100.000 lei, în contextul în care luna august este cea mai aglomerată şi reprezintă vârful de sezon la acest obiectiv turistic.
Seprodi a ţinut să puncteze, însă, că siguranţa oamenilor este mult mai importantă şi de aceea s-a luat decizia închiderii salinei, pentru efectuarea lucrărilor necesare.

Amintim că în data de 23 iulie, a apărut o fisură în peretele tunelului care coboară spre orizontul de vizitare, generată de un izvor natural, care a provocat inundarea cu apă și nămol a galeriei de coastă. Turiştii aflaţi în subteran au ieşit la suprafaţă, fără să se înregistreze probleme deosebite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy