Lucruri ciudate la proiectul Parcului Memorial Etnografic Şumuleu Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Parcul Memorial Etnografic Şumuleu Ciuc – Un proiect abandonat

Acum ceva timp, s-a vorbit cu mare mândrie despre proiectul Parcului Memorial Etnografic Şumuleu Ciuc, o inițiativă propusă să fie realizată pe o suprafață generoasă de aproape 6 hectare, lângă municipiul Miercurea Ciuc. Cu toate acestea, în prezent, autorizațiile de construcție par să nu existe, iar ceea ce e acolo pare un șantier neautorizat și abandonat. Nu există niciun panou pe care să apară data de începere și finalizarea a construcției.

În mod paradoxal, tăcerea autorităților locale cu privire la acest proiect și lipsa măsurilor concrete pentru a rezolva situația, ridică numeroase semne de întrebare și suscită nemulțumire în rândul comunității. De ce a fost lăsat să ajungă în acest stadiu?

Inițial, proiectul Parcului Memorial Etnografic Şumuleu Ciuc a fost prezentat ca o promisiune de dezvoltare și oportunitate de a păstra și promova cultura și tradițiile locale. Cu toate acestea, în prezent, totul pare să fie o mare bulubășeală.

Un aspect care amplifică nemulțumirea cetățenilor este dublul standard aplicat în tratarea proiectelor din Ciuc. Dacă ar fi vorba de o construcție privată a unui cetățean obișnuit din Miercurea Ciuc, este foarte probabil ca, într-un interval scurt de timp, să fi fost aplicate amenzi sau să fi fost luate măsuri pentru respectarea termenelor și a legislației. De ce același tratament nu este aplicat și în cazul acestui proiect?

În concluzie, proiectul Parcului Memorial Etnografic Şumuleu Ciuc reprezenta o oportunitate deosebită pentru comunitatea locală de a promova cultura și tradițiile sale, îmbunătățind în același timp aspectul urban al orașului. Cu toate acestea, trebuie respectate și legile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy