Peste 170 de activități din domeniile educație și protejarea mediului: cele 6 inițiative din Miercurea Ciuc finanțate prin programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” își anunță rezultatele

0

Articol disponibil în: Magyar Română


Mobilizare impresionantă a comunității din Miercurea Ciuc pentru a răspunde provocărilor locale din domeniile educație și protejarea mediului: 6 inițiative comunitare activate de Fundația Comunitară Mureș, coordonate de Federația Fundațiile Comunitare din România și finanțate de Lidl România cu peste 245.000 de lei, au însemnat peste o mie de ore de voluntariat și sute de activități în beneficiul comunității.


Fundația Comunitară Miercurea Ciuc anunță finalizarea cu succes a celor 6 inițiative comunitare din cadrul programului național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”.

Timp de peste 9 luni, organizații neguvernamentale și grupuri de lucru locale au implementat soluții civice la probleme locale din domeniile educație și protejarea mediului, beneficiind de îndrumare din partea Fundației Comunitare Mureș și de microgranturi nerambursabile în valoare de peste 245.000 de lei din partea Lidl România. Ediţia a patra a programului „Fondului pentru un viitor mai bun în comunități” s-a desfășurat simultan în Miercurea Ciuc și în alte patru orașe din țară.

Cele două direcții strategice ale programului implementat la Miercurea Ciuc au însemnat peste 170 de activități, în care au fost implicați sute de voluntari și peste 1700 de membri ai comunității. Inițiativele au pus în practică modalități alternative de revitalizare a spațiilor verzi, metode non-formale de orientare vocațională și de învățare, promovarea tradițiilor locale, dar și conștientizarea importanței mediului curat și încurajarea implicării comunității în protejarea acestuia.

Programul a prins viață într-o varietate de activități inovatoare și captivante pentru comunitatea locală, printre care se numără:

Activități de informare ecologică și un concurs de desene pentru copii care a culminat cu proiecția artei celor mici pe fațada Castelului Mikó. Inițiativa a subliniat într-un mod atractiv și apropiat comunității importanța vitală a copacilor pentru susținerea vieții și impactul biodegradării resurselor naturale asupra ecosistemului.


Experiențe ludico-educative de dezvoltare personală și formare civică: 15 echipe formate din elevi au participat la provocări de tip „aventură, joc și provocare”.
Experiențele au avut scopul de a detalia cum poți avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și de a-i încuraja pe tineri să-și maximezeze potențialul.

Ateliere de orientare vocațională și dezvoltare personală: elevii din 7 licee din Miercurea Ciuc au avut acces la ore de orientare profesională și autocunoaștere, unde și-au descoperit interesele, valorile personale, și și-au dezvoltat abilități importante în luarea deciziilor legate de carieră.


Robotică pentru copiii din medii vulnerabile: 48 de copii și familiile lor au explorat lumea fascinantă a roboților, construindu-i și programându-i. Experiențele i-au ajutat să-și dezvolte abilități precum rezolvarea de probleme, gândirea logică și colaborarea în echipă.

Descoperirea tradițiilor și a cântecelor populare: inițiativa a adus împreună copii de diverse etnii, oferindu-le un mediu propice de a afla despre bogăția tradițiilor locale.


„Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, desfășurat la Miercurea Ciuc, a venit ca răspuns la nevoile comunității din domeniile educație şi protejarea mediului, acestea fiind identificate de Fundația Comunitară Mureș pe parcursul a două luni de cercetare și dialog cu administrația locală și societatea civilă. În același timp, un alt obiectiv al programului este şi creșterea capacităţii grupurilor și organizațiilor de a adresa mai bine nevoile comunității locale.


Pentru o relatare detaliată a rezultatelor proiectelor din Miercurea Ciuc, dar și pentru a fi la curent cu evoluția programului din ediția a IV-a, se pot accesa website-ul dedicat www.fondulpentruunviitormaibun.ro și pagina națională de Facebook.

Raport-local-Miercurea-Ciuc.pptx

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy