Luni se anunță câștigătorii concursului SMID pentru școli

0

Articol disponibil în: Magyar Română

logosor-egyesDe luni dimineață poate fi vizionată expoziția organizată în cadrul lecției de ”Viitor Promițător” cu scopul de a conștientiza în rândurile elevilor conceptelor de protecția mediului și de colectarea selectivă. Întâlnirile cu elevii au fost organizate în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita (SMID), realizat de Consiliul Județean Harghita.

În total 8 licee și 20 de școli generale au luat parte la acest program educațional. În vederea promovării importanței colectării selective, s-a organizat și un concurs pentru elevii școlilor participante. În prima etapă a concursului elevii au trebuit să adune cât mai multe sticle pet presate, școala și liceul care au adunat cele mai multe sticle s-au calificat în etapa a doua a concursului. Câștigătorii acestei etape sunt Şcoala Gimnazială „Lukács Mihály” din Plăieșii de Jos, respectiv Liceul Tehnologic „Tivai Nagy Imre” din Sânmartin.

În cadrul etapei a doua clasele școlii și a liceului câștigătoare pregătesc în aceste zile câte un instrument muzical folosind deșeuri colectate selectiv. Aceste machete vor fi expuse în holul Consiliului Județean Harghita luni dimineața și un juriu, în prezența cântărețului Bagossy Norbert, va selecta compoziția cea mai inventivă: una din clasele școlii generale și una din clasele liceului. Cele două clase câștigătoare vor primi ca premiu o excursie la Complexul de Management Integrat al Deșeurilor aflat la Remetea. Rezultatele finale vor fi comunicate în cadrul unei conferințe de presă organizată luni, de la ora 14, la sediul Consiliului Județean Harghita.

kaszonaltiz

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy