Prefectul solicită instituţiilor publice şi primăriilor să respecte termenul de depunere a declaraţiilor de avere şi interese

1

Articol disponibil în: Magyar Română

Adrian Jean AndreiPrefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a solicitat, miercuri, tuturor instituţiilor publice deconcentrate ale ministerelor şi primăriilor din judeţ să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi de interese anuale până în data de 15 iunie.

Prefectul a declarat pentru Agerpres că ”este vorba de toţi funcţionarii publici şi aleşii locali, persoane prevăzute în legea 176/2010, care trebuie să depună declaraţiile în scris, pe proprie răspundere şi care cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului sau soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere”.

Adrian Jean Andrei a precizat că persoanele suspendate din exerciţiul funcţiei sau demnităţii publice pe o perioadă ce acoperă integral un an fiscal vor reactualiza declaraţiile în termen de 30 zile de la data încetării suspendării.

Prefectul a ţinut să adauge că, potrivit legii, nerespectarea termenului pentru depunerea declaraţiilor de avere şi a celor de interese, ori nedeclararea cuantumului veniturilor realizate cu trimitere şi la alte înscrisuri ‘constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 la 2.000 lei, iar Agenţia Naţională de Integritate poate declara din oficiu procedura de evaluare’.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

1 Comentariu
  1. tavi spune

    In primul rand sa-si publice ei correct (nu in fals) declaratiile de avere si veniturile reale nu fictive, pe site-ul prefecturii. Abia dupa aceea domnul prefect sa pretinda de la altii sa-si depuna declaratiile de avere si interese.
    Atat timp cat tu nu publici veniturile nete reale ale angajatilor institutiei prefectului , cum poti sa ai pretentia de la altii sa o faca?
    p.s. Institutia prefectului Harghita nu a publicat correct veniturile nete reale ale propriilor angajati , ci unele cu mult mai mici, care nu contin normele de hrana si alte sporuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy