Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Lupta unui cetățean din Corund pentru a-și păstra casa

Anul trecut scriam despre lupta unui cetățean din Corund pentru a-și păstra casa, pentru a evita demolarea ei de către Consiliul Județean Harghita, care doreste construirea cu orice pret a unei stații de gunoi, în mijlocul localității, cu complicitatea administrației locale. O stație de gunoi care face parte dintr-un proiect mai amplu, la nivelul judetului Harghita, dezvoltat cu bani europeni.

foto ilustrativă

În afară de publicația noastră nimeni nu a scris despre acest subiect așa cum e el în realitate. Cum acel cetățean, maghiar din localitate a ales să se lupte cu Consiliul Județean Harghita pentru a demonstra că nu este posibil ca în zona centrală a localității sa fie construită o platformă care să gestioneze deșeurile. O platforma construită exact pe firul apei care strabate localitatea și care poate pune în pericol sănătatea locuitorilor din Corund și nu numai.
Iată că, dupa ultimele stiri, cetățeanul amintit a fost infrant în justiție, într-un mod foarte ciudat și ar fi fost emisă autorizația de construire a stației de deșeuri. Consiliul Județean Harghita pare a nu fi deloc interesat de faptul că nu este tocmai potrivită locația aleasă și ca indiferent câte asigurări se dau că nu va afecta localitatea Corund și locuitorii acesteia, este putin probabil ca acest lucru să se întample.
Nu demult, acum o lună de zile, fost organizat de catre un jurnalist maghiar și un protest de sprijin în Odorheiu Secuiesc în favoarea cetățeanului din Corund, care nu a fost însă mediatizat de presa maghiară locală, aservită UDMR.

Promitem să revenim în curând cu detalii pe aceasta temă, pentru că problemele de mediu sunt foarte importante și considerăm că trebuie respectat dreptul cetățenilor de a avea o localitate curată.
Până una-alta nu cred ca îi convine cuiva să aibă depozitul de gunoi la poarta casei. Și altfel, pe lângă vestita ceramică de Corund, localitatea va deveni faimoasă prin depozitul de gunoi din centrul localității.

D.E.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.