Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Program ecvestru pentru dezvoltarea comunității și păstrarea tradițiilor

În data de 8 septembrie 2018 la Maiorul Șoimului din Șoimușu Mic a avut loc al V-lea Festival Secuiesc de Echitație și Cultură. Vizitatorii au avut ocazia de a urmări concursul de sărituri peste obstacole, spectacolul de voltijă, spectacolul de foc și acrobații, Pászka Lehel Show – maestru de tir cu arcul călare, respectiv și alte programe culturale.

bty

În partea vestică a județului Harghita, care nu demult era o zonă izolată, a fost realizată o investiție ecvestră exemplară – a precizat domnul  Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

– De când s-au construit drumuri, s-au realizat mai multe investiții locale, zona s-a dezvoltat și oferă programe de calitate locuitorilor, astfel cei de aici și-au recâștigat speranța, și după părerea mea din ce în ce mai mulți tineri vor să rămână pe meleagurile natale – a subliniat președintele Consiliului Județean Harghita.

Maiorul Șoimului de la Șoimușu Mic poate deveni locația unei baze sportive ecvestre, și totodată un loc turistic ecvestru de calitate – a mai adăugat domnul Borboly Csaba, respectiv și-a exprimat aprecierea proprietarilor pentru acest rezultat.

– Scopul nostru este promovarea sporturilor ecvestre, păstrarea tradițiilor și culturii noastre, implicarea localnicilor și promovarea produselor locale –  a subliniat Szabó Klára, proprietara Maiorului Șoimul. Totodată a făcut cunoscut faptul că în viitorul apropiat vor să înființeze o pensiune și un restaurant, având speranța ca Șoimușu Mic să devină o principală țintă turistică.

Domnul Borboly Csaba a subliniat că programul intitulat „Promovarea valorilor ecvestre” a fost creat cu scopul de a sprijini evenimentele de acest gen.

Al V-lea Festival Secuiesc de Echitație și Cultură – cu un sprijin de 11 mii de lei – a avut loc în co-organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.